Have i japansk stil foran dit hjem – funktionel enkelhed

Haven i japansk stil foran dit hjem er overraskende funktionel og minimalistisk. Det har en lav vedligeholdelsesomkostning og er fantastisk til små rum.

Haven i japansk stil består af tre lag. Det laveste lag er jorden, som typisk er i skyggen, da den er i samme plan som det øverste lag, som er en tørstrømsbed med sten eller småsten. Det øverste lag består af planter, der plantes i en højde, der tillader vand at falde på dem ovenfra.

Vand og sten i den japanske have – Jordens gaver


Den japanske have er en type have i Fjernøsten, anerkendt for sin naturlige skønhed og minimalistiske indretning. Det er designet omkring begrebet “harmoni med naturen”, med fokus på enkelhed frem for kompleksitet.

Vand er et vigtigt element i enhver japansk have. Et klippefontæne er et af de bedste steder at finde vand i haven, da det giver både et blidt flow og et æstetisk tiltalende omdrejningspunkt.

I nogle tilfælde placeres sten i haver for at skabe en sti eller tjene som dekoration for elementerne. I andre tilfælde bruges sten som markører eller trædesten til at guide mennesker gennem et område, der er blevet plantet med blomster eller løv.


Have i japansk stil – skab din egen lille oase af fred


Haver i japansk stil er skabt med et enkelt formål i tankerne – at give et sted for fred og ro.

En have i japansk stil kan oprettes hvor som helst, så længe den har plads til en lille, rektangulær dam og rigelige mængder planter.

Haver skabt omkring damme har mulighed for at vokse meget mere end dem, der ikke har denne funktion. Det skaber også en naturlig æstetik og giver haven mulighed for naturligt at filtrere vand.


Planter til en japansk have – farverne på de fire årstider

Den japanske have er en populær måde at udtrykke kulturel identitet på. Den består af fire sæsoner – forår, sommer, efterår og vinter. Farverne, der repræsenterer disse årstider, er røde, hvide, sorte og grønne.

Farverne på de fire årstider i en typisk japansk have kan ses herunder:

Den japanske have består af fire sæsoner – forår, sommer, efterår og vinter. Farverne, der repræsenterer disse årstider, er røde, hvide, sorte og grønne.


Japansk haventilbehør – less is more

Dette nye design af japanske havemaskiner er minimalistisk. Den har to enkle træben, et design, der mere vil blive betragtet som et kunstværk end møbler.

Hovedideen bag denne japanske haventable er, at mindre er mere. Designeren, Nobuko Miyamoto, ønskede at give folk en mulighed for at fokusere på de ting, de har brug for i deres liv uden at blive bombarderet af ubrugelige genstande og distraktioner.

Et af de vigtigste punkter i dette design er brugernes evne til at stille bordet mod en væg, så det bliver usynligt. Dette giver folk magt til at lave noget ud af ingenting.